De vijf minuten gids voor netwerkopslag

Is het tijd om af te stappen van standaard harde schijven NAS storage?

Backup begint eindelijk big business, maar er is nog een lange weg te gaan. Hoewel veel genieten van de voordelen van een externe harde schijf, hebben weinig consumenten nog de duik in netwerkopslag genomen.

Maar omdat velen van ons gebruik maken van meerdere pc’s en andere apparaten, onze data is verspreid over verschillende machines , harde schijven, dvd’s en USB-sticks, zonder veel aandacht voor de bescherming van dit alles.

Als zodanig is de Western Digital My Book World NAS-apparaat is het invoeren van een verwarrende markt. Network storage drives worden niet volledig begrepen door veel consumenten, ondanks de voordelen van het opslaan van bestanden centraal.

Er zijn voordelen in het bundelen van foto’s, bijvoorbeeld, dus je kunt ze vanaf elke computer. Het is niet moeilijk in het voordeel van het centraliseren van de muziek te zien, ofwel; zoals de meeste NAS-apparaten, de My Book World Edition is voorzien van een ingebouwde iTunes-server, zodat u toegang tot uw muziek op een van uw pc’s. De ingebouwde BitTorrent-clients zijn ook populair, hoewel dit model niet een te hebben.

 • Lees TechRadar’s review van de Western Digital My Book World Edition 1TB
 • de box is DLNA-compatibel, die samen met de iTunes Server is een must-have voor elke NAS. DLNA staat voor de Digital Living Network Alliance standaard, die in wezen is een standaard voor het streamen van media tussen woonkamer apparaten, zoals gaming consoles en media streaming dozen.

  Microsoft is een van de grote exponenten van de technologie, en een enorme hoeveelheid van de onlangs gelanceerde home entertainment-kit van de wil van Sony en Panasonic is ook het observeren van de standaard.

  Het bezitten van een NAS-apparaat dat DLNA-compatibele betekent dat het gemakkelijk kan worden opgenomen in een woonkamer setup. Zo kan bijvoorbeeld een DLNA-compatibele Panasonic Viera TV media direct vanaf de My Book streamen zonder compatibiliteitsproblemen.

  Er zijn enkele beperkingen, echter, zoals video-formaat. De Panasonic Viera Cast technologie zal alleen H.264 en DivX streamen op geselecteerde modellen, bijvoorbeeld.

  Het nemen van een stap omhoog

  Naast basisgegevens NAS apparaten, zoals de My Book, is er ook een klasse van NAS kit genaamd ‘-opslagapparaten’, met inbegrip van Windows Home Server kit. Maar hoewel Windows Home Server is een van de beste oplossingen om meerdere PC back-ups mogelijk te maken, het komt met een behoorlijk prijskaartje verbonden.

  Bijvoorbeeld, de top van de lijn Tranquil SQA-5H-2000 zal u terug £ 500. Het wordt geleverd met 2 GB geheugen en biedt een 1 TB harde schijf voor die vrij hoog onkosten (en extra harde schijven zijn ook verkrijgbaar in 50 stappen van sub- £).

 • Lees TechRadar’s review van de Tranquil SQA-5H
 • Dus terwijl Windows Home Server volledig uw back-up kunt automatiseren, de prijs maakt het onbetaalbaar voor velen. En elke back-up oplossing heeft altijd een zwak punt – de gebruiker. De Western Digital aanpak is om zijn eigen back-up software, die WD heet bieden Anywhere Backup

  Zoals we weten echter, kunnen gebruikers gemakkelijk uitschakelen of verwijderen op basis van software-oplossingen -. Of ervoor kiezen niet te installeren hen in de eerste plaats. Als zodanig is het niet nog zorgen voor de soort van robuuste back-up voor het hele netwerk we zoeken. Het is zeker een goed begin, maar, vooral als je kan voorkomen dat de andere gebruikers van uw machines uit het configureren van de software of te verwijderen via hun toegangsrechten.

  Software blijft een eenvoudige en flexibele back-upoplossing voor een meervoudige PC huishouden, al is er zeker verdienste in de Home Server aanpak ook. In het bijzonder is ideaal om backups voor al uw machines configureren vanaf een centrale console, ook al is het nog steeds afhankelijk van software op elke computer is geïnstalleerd.

  De rest van ons worden verzorgd met een NAS-gebaseerde aanpak: een flexibel back-up oplossing toegang op afstand een geschikte prijs

  —————————. ————————————————– ————————–

  Voor het eerst gepubliceerd in PC Plus Issue 281

  Vond dit? Dan check out Cool je dingen kunt doen met een NAS-station

  Meld je aan voor de gratis wekelijkse TechRadar nieuwsbrief
  Krijg tech nieuws rechtstreeks in uw mailbox. Schrijf u in voor de gratis TechRadar nieuwsbrief en blijf op de top van de grootste verhalen van de week en product releases. Meld je aan op http://www.technohaven.nl/register

  Follow TechRadar op Twitter